Back to Top

Welkom op de website van de CYKLISTRIDES.

 

Ik ben Ton Merckx (22-12-1965) en  ben al vanaf 2016 bezig met het organiseren van toertochten vanuit het Eindhovense wielercafe DE CYKLIST (voorheen de Velosoof).

Toen ik een jaar of 10 was werd ik besmet met het wielervirus, ging toen elk jaar naar de ronde van de Binnenstad (Eindhoven) en volgde de Tour de France op de voet.

Gevoed door de wielerverhalen van mijn vader Rene Merckx nam het wielervirus steeds ernstigere vormen aan, Het Natour criterium in Valkenswaard was steevast een van de koersen die ik bezocht en ook het Wereldkampioenschap in Valkenburg 1979 bezocht ik. Met mijn vader ook naar een Tijdrit in Spa-Francorchamps in de Tour van 1980, fantastisch om al die grote sterren te zien passeren.

Op 23 April 1980 ging een grote wens in vervulling EEN KOERSFIETS !!!!!!!!!!!!!   Een lichtgroene MOTOBECANE van Jan de Kuster op de Leenderweg, een week later reed ik al mijn eerste toertocht, de PRIMA TRIM TOCHT georganiseerd door de PTT op koninginnedag.

Het virus was niet meer te remmen en genezing was vanaf die dag onmogelijk, in 1982 werd ik lid van TC Wilhelmina en in 1987 zette ik voor de club een eerste toertocht uit de JubileumDijkentocht over 175 Km.

Vele honderden tochten volgden voor onze club zoals de Giro Di Colnago, tweedaagses etc etc, en ook zelf reed ik alle mogelijke toertochten.

Hoogtepunten daarbij waren de TOUR DE FRANCE in 2003, PARIJS-BREST-PARIJS in 2001 (1200 Km) alle toerversies van de Grote Klassiekers, 24 uurs ritten in Eindhoven, Blankenberge en Antwerpen, mooie fietsreizen in de USA, Australie en veel ook in Frankrijk, Spanje, Engeland etc etc.

Met mijn inmiddels meer dan 40 jaar ervaring als toerfietser, hoop ik nu voor jullie weer een aantal mooie tochten te kunnen uitzetten, zodat er ook in 2023 weer getoerd kan worden vanaf DE CYKLIST.

 

Oh ja, en als jullie www.tonmerckxwielershirts.nl  bezoeken zullen jullie begrijpen dat het wielervirus mij volledig in zijn macht heeft, een verzameling van meer dan 2400 wielershirts uit 70 verschillende landen, kan men daar bewonderen, het resultaat van 40 jaar verzamelen………………………….!!

 

Tot ziens bij de eerstvolgende Cyklistride